haccp engedély kapcsolat

HACCP Engedély - Kockázatelemzés - Felülvizsgálat


Kockázatelemzés - Engedélyek

A 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) értelmében, ill. annak alapján "a munkáltató köteles minőségileg, illetve szükség esetén mennyiségileg értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat”. Ezen dokumentációt tehát abban az esetben kell elkészíttetni, amennyiben egy vállalkozásnak alkalmazottja van, ide kell érteni a kisegítő családtagot is. A korábbiakkal ellentétben a tevékenység megkezdése előtt kell készüljön az elemzés. A kockázatelemzés kialakítása munkabiztonsági, illetve munka-egészségügyi szaktevékenységnek minősül. Amennyiben cége még nem rendelkezik munkahelyi kockázatelemzéssel, hívjon bizalommal, és segítek megfelelni a hatósági előírásoknak!

Felülvizsgálat


haccp feleülvizsgálat A Mvt. szerint azonban a kockázatértékelést a kiépítést követően indokolt esetben, de legalább 3 évente köteles elvégezni. Indokolt esetnek kell tekinteni különösen az alkalmazott tevékenység, technológia, munkaeszköz munkavégzés módjának megváltozását illetve minden olyan az eredeti tevékenységgel összefüggő változtatást, amelynek eredményeképpen a munkavállalók egészségét biztonságát meghatározó munkakörülményi tényezők megváltozhattak, ideértve a munkaklíma-, zaj-, rezgésterhelést, légállapotokat (gázállapotú, por, rost légszennyezők minőségi, illetve mennyiségi változását).

Soron kívül el kell végezni a kockázatértékelést, ha az alkalmazott tevékenység, technológia, munkaeszköz, munkavégzés módjának hiányosságával összefüggésben bekövetkezett munkabaleset, fokozott expozíció, illetve foglalkozási megbetegedés fordult elő, vagy a kockázatértékelés a külön jogszabályban meghatározott szempontra nem terjedt ki.

Hasznos Linkek


www.OMMF.hu
Munkavédelmi törvény

Bízzon meg minket! Keressen meg az alábbi elérhetőségeken!

HÍVJON most! 06-20-212-9244 LEVELET írok: info@haccpengedely.hu